Wat doen we?

Popshowdance

Popshowdance gebruikt elementen uit vele verschillende dansstijlen waaronder; Steetdance, modern, show en zelfs ballet. Met al deze stijlen wordt er een dans gemaakt bruikbaar voor op een podium. Ook de muziek in deze les is afwisselend. Je werkt aan bekende showstoppers uit hitmusicals als Fame en Chicago, maar ook filmmuziek (Burlesque) en popmuziek van o.a. Beyoncé, Christina Aguilera en David Guetta.

Expressie en het bespelen van het publiek is een belangrijke factor in deze les. Naast techniek en houding is er daarom veel aandacht voor podiumpresentatie, uitstraling en leer je via dans een verhaal vertellen.

Theatre & Dance

Bij theatre & Dance worden dans en spel samen gecombineerd. Expressie en het bespelen van het publiek is een belangrijke factor in deze les. Naast techniek en houding is er daarom veel aandacht voor podiumpresentatie, uitstraling en leer je via dans een verhaal vertellen. Daarnaast ga je in deze les speloefeningen doen die je later in de dans toegepast worden. Dans met een verhaal!

Jazzdance

Bij jazzdance ligt de nadruk op technische elementen van de dans. Technische correct kunnen dansen is belangrijk voor het behoud van je lichaam en de lichamelijke kwaliteiten van het lichaam te versterken. Bij deze stijl komen verschillende invloeden van dans aan de orde, bijvoorbeeld: ballet en modern. Daarnaast werken we aan kracht en flexibiliteit van de leerlingen.

Modern

De moderne dans is ontstaan in het begin van de twintigste eeuw. Binnen moderne dans staat bewegingskwaliteit bovenaan. In deze lessen gaan wij werken aan de fysieke kwaliteiten en dansgevoel.

Moderne dans is een verzamelnaam van danstechnieken van verschillende individuen. De docent zal zijn visie, gecombineerd met techniek, overbrengen op de leerlingen. Het is belangrijk dat de leerlingen zich vrij voelen om te dansen en om tot eigen bewegingskwaliteit te komen. Daarnaast gaan we in deze lessen ook werken aan improvisatie.

Streetdance/hiphop

Streetdance is ene verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld op dansscholen maar op straat en in clubs. Iedereen heeft hier ook zijn eigen stijl in ontwikkeld en is streetdance (wat een onderdeel van de hiphop is) een breed begrip. In deze lessen wordt dans duidelijk benadrukt. Er wordt gewerkt aan dynamiek, plaatsing en dansgevoel. In deze lessen wordt voornamelijk popmuziek gebruikt.