Dansdocenten


Nannette van Tongeren


Dance up! is opgericht door Nannette van Tongeren. Vanaf haar 15e jaar volgde ze jazzballet bij Minneke v.d. Burch aan balletstudio Druifstreek in Leeuwarden en is ze in diverse dansproducties actief geweest waarbij veel podiumervaring is opgedaan.

Haar opleiding voor Dansdocente heeft ze gedaan bij Danskant in België met als dansspecialisatie: dansexpressie, kidshiphop, peuter/kleuterdans en werelddans. Tevens heeft ze haar certificaat voor Streetdance-instructeur behaald.

Het leuke aan het dansen met kinderen vind ik het enthousiasme waarmee ik te maken krijg als ik samen met de kids aan de slag ga! Het is ook heel erg inspirerend als kinderen met hun eigen ideetjes komen die ik dan meeneem in de les. Kinderen kunnen nog heerlijk fantaseren en je meenemen naar een andere belevingswereld.

Nannette geeft ook Latin Dansworkouts genaamd Labooca (Latin Bootcamp) en heeft hiervoor een instructor licence.

Inmiddels heeft Nannette vanaf 2006 een vrij brede ervaring als freelance dansdocente opgebouwd in het circuit van Basisscholen, Kinderopvang (peuterdans), Yes Music Productions Meppel (musicaldans), Centrum voor de Kunsten: Parnas Leeuwarden (o.a. Dok C-project) De Meldij Drachten en Muzarthe St.Annaparochie (Kunstmenu). Tevens is zij ruim 9 jaar werkzaam geweest voor Jeugdtheater Pimpel te Harlingen en Franeker.

Sinds 2014 is Nannette, samen met Elles Zwiers (dramadocente/regisseur) en Cecilia Bouma (zangdocente) haar eigen musicaltheater begonnen: Musicaltheater Lef! in Harlingen.

Alle dansactiviteiten van Nannette hebben de officiële naam: Dance Up!


Douwe van der Wal


douwe_vd_walDouwe is in 2009 begonnen met twee HBO opleidingen aan Lucia Marthas, Institute for Performing Arts in Groningen namelijk: ‘Dans uitvoerend’ en’ Docent dans’. In 2014 heeft hij deze twee opleidingen afgerond.

Douwe is opgeleid in verschillende stijlen van dans, zang en theater maar zijn sterke kanten liggen voornamelijk bij Popshowdance, Modern en Jazzdance. Daarnaast heeft hij veel ervaring met theater (‘Hakoah’ Musicaldocumentaire) en ook redelijk veel podiumervaring op verschillende festivals en bijeenkomsten. (‘Mundial’ festival Tilburg, ‘Nordic Art’ in het Groninger Museum)

In 2014 gaat hij Streetdance/hiphop, Popshowdance, Theatre & Dance, Jazzdance en Moderne lessen geven bij Dance Up!